Moeder die diefstallen pleegde voor vier kinderen krijgt werkstraf

© (Foto JH)
Redactie KW

Een Franstalige vrouw met vier kinderen die meerdere keren diefstallen pleegde in de Tropiflora in De Panne moet een werkstraf van 50 uren vervullen. Volgens Joëlle E. pleegde ze enkel spullen om haar kinderen te helpen.

Naast de werkstraf van 50 uren kreeg E. ook nog een geldboete van 400 euro opgelegd. Daardoor heeft ze nu een eerste feit op haar strafblad staan, dat tot nu toe nog steeds blanco was. “Maar desondanks is het niet de eerste keer dat de vrouw diefstallen pleegt”, merkte de procureur op. “We kennen haar immers al een tijdje want er zijn al een aantal voorgaande, ook voor diefstallen. Maar tot nu toe hebben we dit afgehandeld op het niveau van het parket en werd ze niet gedagvaard. Ze blijft echter maar diefstallen plegen en het is genoeg geweest. Op 8 mei werd ze in Tropiflora betrapt toen ze voor 124 euro aan gestolen goederen in haar handtas had zitten. Aan de kassa zei ze nog niks gekocht te hebben. Het ging om bloemen, zeep en keukengerief. Ik vraag een werkstraf van 50 uren.”

Joëlle E. kwam zichzelf verdedigen. “Ik beken de feiten”, sprak E. “Ik werk niet veel en heb ook weinig geld. Maar ik heb ook vier kinderen en zij werken ook weinig. We hebben het financieel moeilijk en ik stal die spullen om hen een beetje te helpen.” Op haar eigen vraag legde de rechter E. nu de werkstraf op. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier