Misverstand of diefstal bij Het Vrolijke Konijnenhol?

Redactie KW

Vicky Borrey van het Vrolijke Konijnenhol in Oostkamp zit in zak en as. Er werden immers drie konijnenhokken ontvreemd. Omdat de dader 30 euro achterliet, vermoedt de uitbaatster van de konijnenopvang dat het om een misverstand gaat, maar toch schakelde ze de politie in en deelde ze een oproep op Facebook.

Woensdag 17 november heeft een kalende man iets voor 11 uur een konijnenhok ontvreemd op de oprit van het Vrolijke Konijnenhol in Oostkamp. Een dag later keerde de man terug om nog twee kleinere hokken meet te nemen, deze keer wel met een andere wagen. “Ik heb dan wel 30 euro in mijn brievenbus gevonden, waarschijnlijk van de man die de drie hokken heeft meegenomen. Ik heb de man perfect op de bewakingsvideo staan en ook een goed leesbare nummerplaat. De komende week heb ik een afspraak op het politiekantoor om te bekijken hoe we dit op een zo eerlijke manier kunnen oplossen. Als we nu alle feiten bij elkaar leggen, denk ik wel dat de man geen kwade bedoelingen had. Hij dacht waarschijnlijk dat alles te koop was, maar enkel het materiaal dat aan de straatkant ligt, is te koop”, benadrukt Vicky Borrey (43) van de konijnenopvang.

“De politie is ook van oordeel dat een goed gesprek alles duidelijk kan maken en ik ben er zeker van dat we een oplossing kunnen vinden. Het grote hok dat als eerste werd meegenomen heeft wel een waarde van om en bij de 50 euro, een pak meer dan de 10 euro per hok die er in de brievenbus gedeponeerd werd.” De man die de hokken heeft meegenomen, kan altijd zelf het initiatief nemen om het Vrolijke Konijnenhol te contacteren.

Opnamestop

Het Vrolijke Konijnenhol is door de grote instroom van de laatste weken genoodzaakt een opnamestop in te lasssen tot en met eind december. Momenteel bevinden zich er ruim 60 konijnen. Alle hokken zitten nu vol.

Het Konijnenhol beschikt over 24 buitenhokken en 9 binnenhokken, maar die zitten altijd vol. “Enkel als er adopties zijn, kunnen we weer nieuwe konijnen aannemen. Ook gevonden tamme konijnen worden vaak bij ons binnengebracht, of we gaan ze zelf vangen als we er melding van krijgen en als het enigszins in de buurt is”, zegt Vicky Borrey .

“Vorig jaar zijn er meer dan 180 konijnen bij mij in Oostkamp binnen gekomen. We zien meestal een piek net voor de zomer en net voor de winter. Voor de zomer is het vaak omdat mensen op reis willen en geen oplossing hebben voor de konijnen, en in de winter omdat de mensen het niet zien zitten om in de kou en regen de konijnen eten te geven en het hok te kuisen. Wie interesse heeft in één of meerdere konijntjes kan contact opnemen via mail.”

Financiering

“We proberen zelf zo veel mogelijk dingen te organiseren, zoals een opendeurdag of deelname aan dierenbeurzen om extra centjes in het laatje te krijgen. Wij kunnen best financiële steun gebruiken, omdat ook onze dierenartskosten stijgen door duurdere vaccinaties en castraties. We proberen dit ook deels door te rekenen aan de adoptanten, maar dan raken we eigenlijk maar net uit onze medische kosten”, besluit Vicky. (GST)

Meer info WWW.Hetvrolijkekonijnenhol.be of via mail vrolijkekonijnenhol@gmail.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.