https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Minderjarige fietsdieven opgepakt dankzij alerte passant en gerichte cameramonitoring

Redactie KW

Op zondagavond 19 september omstreeks 22 uur kwam in de dispatching van de PZ Vlas een telefoontje binnen van een alerte passant die op het Stationsplein van Kortrijk enkele verdachte personen zag rondhangen in de fietsenstallingen, op pad om een fiets te stelen.

Daarop schoten de dispatchers meteen in actie door de beschikbare ploegen richting Stationsplein te sturen én tegelijkertijd de daar aanwezige camera’s te monitoren om zo de verdachten te kunnen volgen.

Verder onderzoek

De patrouilles waren vlug ter plaatse. Zij zagen hoe twee verdachten elk met een fiets probeerden weg te rijden richting Schouwburgplein.

De politie kon hen meteen bij de kraag vatten. Beiden gaven toe dat ze de fiets gestolen hadden. Daarop werden zij overgebracht naar het politiecommissariaat voor verder onderzoek.

Geen onbekende

Het gaat om twee minderjarige jongemannen van 17 en 16 jaar, zij wonen respectievelijk in Menen en Wevelgem. De 16-jarige is geen onbekende bij politie en justitie.

Van de ene fiets, die gelabeld was, kon de eigenaar meteen gecontacteerd worden om zijn fiets te komen ophalen. Van de andere fiets, die niet gelabeld was, moet de eigenaar nog gezocht worden. Tot zolang blijft de fiets bij de PZ Vlas.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.