Milde straf voor man die binnendrong in rusthuis in Koksijde en spullen stal

© (Foto JH)
Redactie KW

Een 33-jarige Soedanese man heeft twee maanden cel en 400 euro boete gekregen voor diefstal in een woonzorgcentrum in Koksijde. Daar was hij in het midden van de nacht binnen gedrongen en betrapt.

De feiten gebeurden op 14 oktober in woonzorgcentrum Armonea Noordduin in Koksijde. De 33-jarige Ahmed A. vroeg er een nachtverpleegster om 1.30 uur eerst om een sigaret maar dat werd hem geweigerd. Daarop drong hij via de garage het woonzorgcentrum binnen om er zijn slag te slaan. “Toen de nachtverpleegster in het bureau in overleg was met haar collega’s zagen ze A. plots terug in de gang lopen”, sprak de procureur.

“Hij liep rond met een valies en droeg een bontjas die hij net gestolen had. De politie werd verwittigd en in de valies troffen ze een gestolen laptop, zeep en parfum aan. Bovendien herkende de politie hem want de avond voordien werden ze opgeroepen door een uitbater van een tankstation in Adinkerke die A. eveneens betrapt had op diefstal. Daar had hij een fles Arizona en een blikje Red Bull gestolen.” Na de eerste diefstal kreeg de man van de DVZ het bevel om het grondgebied te verlaten en ook na de tweede diefstal volgde dat bevel. De man werd dus niet gearresteerd en daagde dan ook niet op voor zijn proces. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.