Middelkerkse petanqueclub voor duizenden euro’s lichter gemaakt: voorzitter en ondervoorzitter voor rechter

Volgens het parket drukten ze minstens 9.000 euro achterover, maar volgens de advocaat van de club ging het zelfs om 19.000 euro. © iStock
Redactie KW

Twee mannen moeten zich voor de Brugse strafrechtbank verantwoorden voor misbruik van vertrouwen ten aanzien van de Middelkerkse petanqueclub De Zeemeermin.

Volgens de advocaat van de club werden E.G. (61) uit Nieuwpoort en G.P. (36) uit Koksijde in 2016 aangesteld als respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter. Van die positie zouden ze van begin 2017 tot halfweg 2018 schromelijk misbruik hebben gemaakt. Volgens het parket drukten ze minstens 9.000 euro achterover, maar volgens de advocaat van de club ging het zelfs om 19.000 euro. “Door het verdwijnen van die sommen werd de werking van deze kleine sportclub helemaal ontwricht”, verduidelijkte hij.

Abonnement De Lijn

De procureur verduidelijkte dat E.G. en G.P. herhaaldelijk geld van de clubrekening haalden zonder dat ze daar een reden toe hadden. Zo kochten ze voor zichzelf bijvoorbeeld een abonnement aan van De Lijn. Van andere aankopen of uitgaven, zoals schoonmaakprestaties, konden ze geen facturen voorleggen. De twee beweerden tijdens het onderzoek dat ze altijd in het belang van de club hadden gehandeld. Maar voor hun proces kwamen ze woensdag niet opdagen.

Al een strafblad

Voor E.G., die al een strafblad heeft, vroeg de procureur een effectieve celstraf. G.P., die nog over een blanco strafregister beschikt, kijkt aan tegen een straf, deels met uitstel. De zaak wordt op 7 december verdergezet.

(AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.