Middelkerkenaar krijgt mildere straf voor oplichting fietsenhandelaars

Redactie KW

Een 51-jarige Middelkerkenaar heeft in de Brugse rechtbank acht maanden effectieve celstraf gekregen voor oplichting van fietsenhandelaars.

Op 12 augustus vorig jaar reserveerde D.D. (48) in een Middelkerkse winkel een elektrische fiets voor een testrit. Later kwam haar kompaan M.S. (51) de fiets ophalen en toonde daarbij de identiteitskaart van iemand anders. Door zijn mondmasker zag de verkoper niet dat hij niet de man op de foto was. De fiets kwam hij niet meer terugbrengen.

Daags nadien probeerden de twee op dezelfde manier twee fietsen te stelen in Nieuwpoort. Maar dat mislukte. Op 22 augustus probeerden ze hun trucje nog eens in Nieuwpoort. Maar tegen die tijd circuleerden hun foto’s al bij de fietsenhandelaars aan de kust, waardoor ze konden worden geklist. De gestolen fiets werd in hun woning aangetroffen.

M.S. kreeg in juni een jaar effectieve celstraf, maar kwam toen niet opdagen voor zijn proces. Hij tekende verzet aan en wees met een beschuldigende vinger naar zijn vriendin. “Zij bedacht het plan en mijn cliënt wou indruk op haar maken”, pleitte advocaat Stijn Leliaert. “Zij was zo mooi en ik ben een meeloper”, voegde M.S. er nog aan toe.

De rechter toonde zich mild en gaf M.S. vier maanden celstraf korting. D.D. kreeg tijdens het eerdere proces opschorting van straf. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier