https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Met dank aan KW: alerte lezer vindt gestolen auto van Rosette (87) terug

Suzy Gruyaert en Rosette Haek bij de Citroën C3. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Eind goed, al goed: anderhalve dag nadat de Citroën C3 van Rosette Haek (87) gestolen werd op de parking van het rusthuis in Lichtervelde, vond een alerte lezer van KW.be de auto terug in Pittem.

Ontroostbaar was Rosette Haek (87), toen donderdagochtend bleek dat haar geliefde Citroën C3 gestolen was vanop de parking van woonzorgcentrum ‘t Hof in Lichtervelde. “Die dieven hebben mijn mama haar laatste maanden vrijheid ontnomen”, aldus haar dochter Suzy Gruyaert. De familie ging meteen op zoek naar een identieke tweedehandswagen.

Maar zie: anderhalve dag nadat de auto gestolen werd en luttele uren nadat het artikel op onze website verscheen, is de auto van Rosette terecht. Een alerte lezer vond de C3 in Pittem. “Die man had al even in de gaten dat er enkele mannen zich verdacht gedroegen. Hij had ook het artikel over de diefstal gelezen en legde al snel de link. Hij verwittigde de politie, die uiteindelijk kon vaststellen dat het wel degelijk om mijn moeder haar auto ging”, aldus Suzy.

Enkele uren later mocht Rosette de wagen al gaan ophalen, al moet die even naar de garage. “Er is wel wat schade aan”, vertelt Suzy. “Zo hangen enkele kabels los en is er vooraan iets afgebroken. En de auto is verschrikkelijk vuil: de dieven hebben er duidelijk in gegeten en gerookt. Je zou er vies van zijn, maar dat valt natuurlijk op te lossen. We zijn vooral heel blij dat de auto terecht is. Volgens de politie heb je maar één kans op duizend dat zoiets gebeurt. We zijn dan ook ontzettend dankbaar.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.