Mannen die pincode van 73-jarige afkeken en 2.000 euro afhaalden, riskeren jaar cel

Door camerabeelden kon het duo geïdentificeerd worden.© iStock
Door camerabeelden kon het duo geïdentificeerd worden.© iStock
Redactie KW

Twee Fransen riskeren een jaar celstraf voor een geval van shouldersurfing in een bankkantoor in de Leopold II-laan in Oostduinkerke, op 19 december vorig jaar. Een van de twee kon de pincode van een bankkaart van een 73-jarige man afkijken, de andere haalde ermee 2.120 euro af.

Het duo, beiden 39 jaar, ging ook nog naar McDonalds eten en inkopen doen in de Auchan. De politie startte een onderzoek op basis van ANPR-camera’s, die nummerplaten registreren. Op 26 december reed een voertuig dat als verdacht werd opgegeven in het dossier de zone binnen. Beiden werden gearresteerd na een zoektocht en ze droegen precies dezelfde kleren als in het bankkantoor. Er waren namelijk camerabeelden. Ze bekenden de feiten en zitten nog in voorhechtenis.

Theehuis

“Ik had een theehuis in Marseille maar door corona ben ik failliet gegaan. Ik had het plan opgevat om in de bouw te gaan werken in Duinkerke. Maar ik vond niet meteen werk en heb een stommiteit begaan. Ik had geld nodig om m’n kinderen te onderhouden”, pleitte de ene beklaagde, een Algerijn uit Marseille.

Ook de andere, uit Duinkerke, had het over financiële problemen en zijn kinderen. De twee drukten hun spijt nog uit ten aanzien van het slachtoffer. Vonnis 27 april.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.