Man uit Leffinge riskeert 18 maanden cel voor inbraak en diefstal

©Photographer: Andrey Popov iStock
©Photographer: Andrey Popov iStock
Redactie KW

Een 41-jarige man uit Leffinge riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden cel, deels voorwaardelijk, voor inbraak en diefstal.

In de nacht van 6 op 7 mei vorig jaar begaf D.P. zich naar de kruidenierszaak in zijn straat. Hij probeerde eerst een houten deur open te breken, maar verwondde daarbij zijn handen. Vervolgens forceerde hij het rolluik aan de ingang voor de leveranciers en raakte zo binnen. De man maakte enkele flessen sterke drank en 1.300 euro aan krasbiljetten buit en keerde huiswaarts.

Een anonieme tip leidde de speurders naar de woning van D.P. waar de buitgemaakte spullen op de tafel lagen. Onderzoek linkte de man ook nog aan een diefstal op 10 maart bij Inno in Oostende. Daar maakte hij twee flesjes parfum buit.

“Mijn cliënt was door drank en medicatie zijn voeling met de realiteit kwijtgespeeld”, pleitte advocaat Frederick Spaey. “Anders zou hij toch nooit inbreken in de winkel schuin over de deur. Hopelijk kan een werkstraf volstaan.” De uitspraak volgt op 23 maart. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier