Man uit Knokke die ‘rovershol’ volstouwde met gestolen spullen riskeert vijftig maanden cel

Dit kistje is één van de vele gestolen items uit het rovershol.© gf
Dit kistje is één van de vele gestolen items uit het rovershol.© gf
Redactie KW

Een 41-jarige man uit Knokke riskeert in de Brugse rechtbank vijftig maanden celstraf voor een hele reeks inbraken in garageboxen, kelders en strandcabines.

Op 20 april vorig jaar kon de politie Bjorn D. arresteren na een nachtelijke inbraak in een garagebox in Knokke. Hij had 69 winkeltassen vol gestolen spullen bij. Omdat een getuige hem uit de garagebox had zien komen, gaf hij de feiten toe. Hij bekende ook dat hij een zestal maanden eerder in dezelfde garage ook al voor bijna 13.000 euro aan kledij had gestolen.

Vijftien inbraken

In zijn appartement trof de politie ruim honderd gestolen spullen aan. Dure flessen wijn, champagne, zonnecrème, juwelen, kledij, golfclubs of reproducties van schilderijen: D. graaide alles mee wat hij te pakken kon krijgen. “Zijn appartement was een waar rovershol”, stelde procureur Mike Vanneste. “Onderzoek linkte hem aan ruim vijftien inbraken in garageboxen, strandcabines en kelders van appartementen. De totale buit liep in de tienduizenden euro’s. Toen hij geen stockageruimte meer had, vroeg hij zijn ex-vriendin om gestolen spullen te helpen verkopen.”

Fles parfum

De ex-vriendin, M.S. (37) uit Brugge, werd mee voor de rechter gedaagd wegens heling. In ruil voor haar hulp schonk D. haar een grote fles parfum ter waarde van 1.800 euro. Nu riskeert ze vijftien maanden cel. Volgens de verdediging moeten de twee vrijuit gaan omdat het huiszoekingsmandaat niet in het strafdossier steekt. De uitspraak volgt op 27 mei. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier