Man stouwt ‘rovershol’ in Knokke vol met gestolen spullen uit garageboxen en strandcabines: 40 maanden cel

Een van de gestolen producten.© (Foto Politie)
Een van de gestolen producten.© (Foto Politie)
Redactie KW

Een 41-jarige man uit Knokke heeft in de Brugse rechtbank veertig maanden effectieve celstraf gekregen voor een hele reeks inbraken in garageboxen, kelders en strandcabines. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding.

Op 20 april vorig jaar kon de politie Bjorn D. arresteren na een nachtelijke inbraak in een garagebox in Knokke. Hij had 69 winkeltassen vol gestolen spullen bij zich. Hij gaf de feiten toe en bekende dat hij een zestal maanden eerder in dezelfde garage ook al voor bijna 13.000 euro aan kledij had gestolen.

In zijn appartement trof de politie meer dan honderd gestolen spullen aan: dure flessen wijn, champagne, zonnecrème, juwelen, kledij, golfclubs of zelfs reproducties van schilderijen. “Zijn appartement leek wel een rovershol”, stelde procureur Mike Vanneste. “Onderzoek linkte de beklaagde aan ruim vijftien inbraken in garageboxen, strandcabines en kelders. De totale buit liep in de tienduizenden euro’s.”

Volgens zijn advocaat Yen Buytaert stal Bjorn D. uit schaamte tegenover zijn 11-jarige zoon. “Hij wilde zijn kind alles kunnen geven, maar had daarvoor de financiële middelen niet”, pleitte hij. Toen D. geen stockageruimte meer had vroeg hij zijn ex-vriendin, M.S. (37) uit Brugge, om de gestolen spullen te helpen verkopen. Ze kreeg hiervoor in ruil een grote fles parfum ter waarde van 1.800 euro. De rechter veroordeelde haar donderdag tot vijftien maanden effectieve celstraf wegens heling.

Aan vier burgerlijke partijen kende de rechtbank in totaal bijna 4.000 euro schadevergoeding toe, waarvan 500 provisioneel. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier