Man steelt spullen op werf in Veurne en valt op Marketplace meteen door de mand

Redactie KW

Een 32-jarige dief uit Veurne is door zijn eigen gretigheid vorig jaar snel ontmaskerd. Meteen nadat hij spullen stal op een werf zette B.S. alles te koop op Marketplace en werd zo ontdekt door de politie.

In de nacht van 27 op 28 mei vorig jaar passeerde B.S. met zijn fiets een werf in de Lindendreef in Veurne. “Hij opende het schuifraam om zo te gaan rondneuzen op de werf en aan de haal te gaan met werfmateriaal”, zegt de procureur. “Zo stal hij klopboren, wipzagen, een lade met batterijen en ander materiaal van Makita, net als een bluetoothspeaker. Dat zette hij meteen te koop op Marketplace waardoor het onder de aandacht van de politie kwam. Die ging bij hem langs en deed een huiszoeking met toestemming. Zo konden ze het gestolen materiaal terugvinden. Ik vorder 12 maanden cel en 2.200 euro boete.”

Domme zet

De rechter dacht er het zijne van. “Dat was een domme zet hé van jou, om alles meteen op sociale media te zetten. Zo zijn er al veel ontmaskerd geweest.” Dat gaven B.S. en zijn advocaat ook toe. “Hij passeerde er met zijn fiets en zag het materiaal staan achter het glas. Hij nam toen de domme beslissing om die te gaan stelen om ze te kunnen verkopen en zo iets te doen aan zijn financiële problemen. Hij zoekt momenteel werk in de bouw nadat hij door een arbeidsongeval een tijd geleden zijn rug brak en werkloos werd. We vragen een werkstraf.” Vonnis op 23 april. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.