Man riskeert celstraf voor uit de hand gelopen ruzie aan bankautomaat

Redactie KW

De 42-jarige Francis D. uit Waregem riskeert drie maanden cel voor een uit de hand gelopen ruzie aan een bankautomaat in Waregem. Hij riep het slachtoffer daarbij ook enkele racistische opmerkingen toe en riskeert een extra boete voor racisme.

De feiten dateren van 3 juni 2020. De beklaagde kreeg om onbekende redenen ruzie met een man die geld aan het afhalen was bij een Belfiuskantoor in Waregem. De broer van Francis D. kwam daarbij tussenbeide en de ruzie draaide uit op geweld. “Francis gaf mijn client een duw en riep hem allerlei racistische opmerkingen toe”, zei de advocaat van het slachtoffer. “Achteraf moest hij zes keer naar de dokter en hij heeft nog steeds schrik om hen nog eens tegen het lijf te lopen.”

Voor beide broers was een schadevergoeding overeengekomen maar Francis D. stopte plots met die af te betalen. Het slachtoffer vraagt nog 476 euro. Francis D. riskeert daarbovenop een celstraf van drie maanden met uitstel en 800 euro boete, 400 euro voor het geweld en 400 euro voor het racisme. Vonnis op 14 juli. (JF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.