Man die na dertien jaar vrijkwam door pandemie krijgt twee jaar cel voor diefstallen in Brugge

Redactie KW

Een onverbeterlijke dief heeft in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen. De man kwam door de coronacrisis vervroegd vrij maar ging in Brugge opnieuw op dievenpad.

Tijdens de eerste coronagolf liet de overheid heel wat gedetineerden vervroegd vrij om een exponentiële toename van het aantal besmettingen binnen de gevangenismuren te voorkomen. Hichame E. (35) uit La Louvière was een van hen. De man kwam in mei vrij maar ging amper twee maanden later alweer op dievenpad in Brugge.

Zo graaide hij op 22 juli 485 euro uit de kassa van een boetiek in de binnenstad. Toen hij even later werd ingerekend gooide hij een gestolen identiteitskaart weg en bekende spontaan de diefstal van een trainingspak bij Hugo Boss. Hij probeerde die dag ook te stelen bij Holland & Barret.

E. liep in zijn leven al talrijke celstraffen op voor zware diefstallen. “Het stoot mij dan ook zwaar tegen de borst dat net zo’n persoon vrijgelaten werd”, sneerde de procureur tijdens het proces. E. drong tevergeefs aan op een werkstraf. “Hij zat al dertien jaar in de cel”, pleitte zijn raadsman. “Na zijn plotse vrijlating slaagde hij er niet in om de draad van het leven opnieuw op te nemen.”

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier