Man (39) op straat overvallen onder bedreiging van mes

Het incident deed zich voor in In de Dorpsstraat in Ettelgem.© BB
Het incident deed zich voor in In de Dorpsstraat in Ettelgem.© BB
Redactie KW

In de Dorpsstraat in Ettelgem is woensdagavond rond 18.30 uur een man (39) overvallen onder bedreiging van een mes. Zowel de portefeuille als de smartphone van het slachtoffer werden afgenomen, waarop de overvaller als passagier in een vluchtauto stapte.

“Ik liep op het voetpad en was onderweg naar huis. Plots werd ik aangesproken door iemand die me langs achter benaderde”, getuigt de Ettelgemnaar anoniem. De feiten speelden zich af ter hoogte van café Monico.

“Hij vroeg hoe laat het was. Nietsvermoedend haalde ik mijn smartphone boven om het uur te bekijken, maar hij trok die prompt uit mijn handen en toonde een mes. De overvaller vroeg geld en wou mee naar m’n appartement vlakbij, in de veronderstelling dat ik daar cash geld liggen had. Hij wist dus blijkbaar dat ik in de buurt woon”, gaat het slachtoffer verder.

Camerabeelden

“Ik was hevig geschrokken en had eigenlijk nog m’n portefeuille vast. Ik probeerde die te verbergen, maar hij zag dat en trok ook mijn portefeuille uit m’n handen. Daarna zette hij het meteen op een lopen, waarop hij in een auto stapte als passagier. Het duo reed in volle vaart weg. Een alerte buur zag alles gebeuren en kon de nummerplaat van het voertuig noteren. God zij dank”, aldus de bewoner van de Dorpsstraat.

“Gelukkig staat alles ook geregistreerd op camerabeelden. Ik heb meteen de politie gebeld en heb aangifte gedaan”, gaat de man verder. De Lokale Politie Kouter bevestigt de feiten en is een onderzoek gestart.

“Hoe dan ook ben ik enorm geschrokken. De hele nacht heb ik niet kunnen slapen. Hopelijk kunnen ze de daders snel pakken. Dit had ik totaal niet verwacht in het anders zo rustige Ettelgem”, besluit hij.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.