Lokale politie pakt jonge fietsdieven op

Redactie KW

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakte dit weekend drie minderjarigen uit Elsene op die verdacht worden van verschillende fietsdiefstallen in de omgeving van de golf in Knokke-Heist. Het trio dook op de camerabeelden van de politie op en kon na intens speurwerk worden gevat.

Twee jongeren liepen zaterdag tegen de lamp ter hoogte van het station in Brugge na twee fietsdiefstallen in Knokke-Heist. Het politieteam werkte hiervoor samen met de Spoorwegpolitie van de Federale Politie. Ze hadden de gestolen fietsen bij zich. Het duo bekende de feiten en gaf ook de betrokkenheid van een vriend bij andere feiten toe. Bij huiszoekingen in Elsene werden geldsommen en een gestolen fiets in beslag genomen.

De drie minderjarigen zijn na hun verhoor vrijgelaten en worden ter beschikking gesteld van het Brusselse jeugdparket. Het politieteam onderzoekt of ze nog in aanmerking komen voor andere feiten en zoekt ook de eigenaars van twee gestolen fietsen: een rode damesfiets (merk Oxford) en elektrische mountainbike (merk SachsenRad). Ben of ken je de eigenaar van een van de fietsen? Contacteer ons politieteam via het contactformulier op www.politie.be/5446

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.