‘Laffe dieven’ die bestelwagens van koeriers viseerden in Oostende krijgen 37 maanden cel

Redactie KW

Een Mauritaniër en een Algerijn zonder verblijfspapieren hebben in de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor een reeks diefstallen uit bestelwagens in Oostende.

Kort na de zomer van 2020 werd de Koningin der Badsteden geteisterd door een golf van diefstallen uit bestelwagens van koeriers. Terwijl die een pakje aan het afgeven waren aan de deur, gingen de daders aan de haal met hun gsm’s, portefeuilles en laptops.

Dankzij camerabeelden kon de politie op 2 oktober Youcef B. (35) staande houden. De Mauritaniër had een gestolen gsm op zak en beweerde dat hij die gevonden had op straat. “Maar opvallend genoeg kwam na zijn arrestatie abrupt een einde aan de diefstallen”, sneerde procureur Mike Vanneste.

Het onderzoek linkte B. aan acht diefstallen en twee pogingen daartoe. Twee maanden na zijn arrestatie werd ook zijn kompaan Axmar B. (30) geklist. De Algerijn had op 5 oktober ook nog eens solo toegeslagen en stond terecht voor tien diefstallen uit voertuigen en twee pogingen. “De beklaagden hielden een ware strooptocht en gingen daarbij uitermate laf tewerk”, schoot de procureur met scherp.

Axmar B. werd in ons land al veroordeeld voor inbraak en diefstal. Youcef B. werd in Spanje al vier keer veroordeeld voor diefstallen en drugs. Hun advocaten vroegen tevergeefs een straf met uitstel. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier