Koppel op leeftijd uit Kooigem jaagt inbrekers weg: “We zijn als een gek beginnen roepen”

Ook de achterdeur werd geforceerd. (foto CLL)
Ook de achterdeur werd geforceerd. (foto CLL)
Christophe Lefebvre

“Ik prijs mezelf gelukkig dat ik ze gehoord heb anders konden ze heel wat meer hebben gestolen”, zegt Marina Soubry. Zij en haar man Louis beleefden in de nacht van zaterdag op zondag de schrik van hun leven. Nadat ze gestommel hoorden in hun woning, stonden ze oog in oog met inbrekers.

Zaterdagavond, iets voor middernacht, besluiten Marina en Louis te gaan slapen. “Ik lag pas neer toen ik gestommel hoorde” vertelt Marina. “De schrik sloeg ons meteen om het lijf, maar na een eindje hielden de geluiden op. Ik raapte mijn moed bijeen, kroop uit bed en ging aan het raam kijken. Meer dan alleen het maanlicht zag ik niet met uitzondering van één detail; er stond een gasfles in onze voortuin. Ik wist dat er iets niet pluis was belde de politie. Die zei dat ze meteen een ploeg ter plaatse zou sturen en dat we onder geen beding uit onze slaapkamer mochten komen.”

Als gekken kloppen en roepen

Terwijl Marina, met de telefoon nog in de handen, aan het raam staat, ziet ze plots twee individuen opduiken. “Ze waren volledig in het zwart gekleed en kwamen uit de richting van het centrum. Het waren jonge kerels denk ik, ze liepen midden op straat. We moesten iets doen om te vermijden dat ze onze woning zouden plunderen, in afwachting van de komst van de politie.”

“We wonen hier nogal ver van het commissariaat dus het vraagt wat tijd vooraleer ze hier zijn. Terwijl die dieven naar onze voordeur liepen, scheen een van hen met zijn zaklamp omhoog en toen zag hij ons staan. We zijn als gekken beginnen roepen en kloppen op het raam en dat moet indruk hebben gemaakt. Ze maakten zich snel uit de voeten.”

Samen met de politie controleerde het koppel de woning en al snel bleek dat hun twee elektrische fietsen verdwenen waren. “Ze stonden onder een zeildoek, net naast de woning. Ze hebben de deur van onze tuin geforceerd en zo de fietsen kunnen meenemen. We zagen ook dat ze verschillende keren geprobeerd hebben om onze achterdeur te forceren maar daar zijn ze niet in geslaagd. Al onze sloten zijn voorzien van extra beveiliging.”

Fietsen verdwenen

“Er is wel heel wat schade en onze fietsen, voor een waarde van zo’n 4.000 euro, zijn verdwenen. Moest iemand camerabeelden hebben of iets hebben gezien, dan zouden we daar erg dankbaar voor zijn. We willen die fietsen terug.”

Diezelfde avond probeerden onbekenden ook binnen te raken in een kapsalon iets verder in de straat.

(CL)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.