Knokse vrouw die hulpbehoevende zestiger 30.000 euro lichter maakte om gokschulden te betalen hoeft niet naar de cel

Redactie KW

Een 56-jarige vrouw uit Knokke-Heist heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf met uitstel gekregen nadat ze de rekening van een hulpbehoevende zestiger plunderde.

Het gerecht kreeg D.V. begin 2019 in het vizier nadat het toen 66-jarige slachtoffer zijn rekening in het woon-zorgcentrum Noordhinder in Heist niet langer kon betalen. Onderzoek wees uit dat de hulpbehoevende man zijn bankkaart en pincode aan V. had toevertrouwd om boodschappen te doen. Volgens het parket maakte de vrouw van dit vertrouwen schromelijk misbruik om tussen 3 mei en 31 december 2018 ruim 30.000 euro van zijn rekening te halen om haar eigen gokschulden aan te zuiveren.

D.V. is chronisch vermoeid en geniet een invaliditeitsuitkering. “Maar ze was wel nog actief genoeg om iemands rekening te plunderen”, sneerde de procureur tijdens de pleidooien. Hij vroeg twee jaar effectieve celstraf voor V., die zelf op de vrijspraak aanstuurde. “Mijn cliënt hielp die man al langer en mocht al zijn geld opdoen”, stelde haar advocaat. “Hij was ervan overtuigd dat hij niet lang meer te leven had en wou niet dat het geld naar zijn kinderen zou gaan. Nadien is hij wat op zijn stappen teruggekeerd omdat hij naar eigen zeggen niet helder van geest was.” Het slachtoffer is intussen overleden. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten