Kledingdieven die luxeboetieks viseerden in Knokke en Brugge riskeren twee jaar cel

Redactie KW

Twee vrouwen en drie mannen uit de buurt van Lyon riskeren in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf voor kledingdiefstallen in Brugge en Knokke.

Op 11 januari hield de politie een verdacht voertuig staande in het centrum van Brugge, nadat kledingdieven kort voordien hadden toegeslagen bij G-Star en Wolford. In de koffer van de wagen trof de politie naast een dieventas en een magneet ook een partij gestolen merkkledij aan. De vijf inzittenden, allen van Algerijnse origine, werden in de boeien geslagen en zitten sindsdien achter tralies.

Onderzoek wees uit dat de vijf eerder ook al hadden toegeslagen in de luxeboetieks Verso en Bouvy in Knokke. “De totale buit bedroeg ruim 8.000 euro”, verduidelijkte de procureur. “In Frankrijk zijn ze allen gekend voor diefstallen. Voor de feiten in Brugge en Gent gebruikten ze een hotelkamer in de Louizalaan in Brussel als uitvalsbasis.”

Een van de vrouwelijke beklaagden is in Frankrijk gekend voor liefst 58 winkeldiefstallen. Ze werd al talrijke keren veroordeeld en kreeg van de rechter zelfs een verbod om winkels van parfumketen Marionnaud te betreden. Alle beklaagden drongen aan op een straf met uitstel. Een van de vrouwen had daarvoor een heel goede reden: ze treedt op 26 juni in het huwelijksbootje. De uitspraak volgt twee dagen eerder. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten