Kledingdief riskeert 18 maanden cel

De beklaagde hoopt op een straf met uitstel.© Getty Images
De beklaagde hoopt op een straf met uitstel.© Getty Images
Redactie KW

Een 32-jarige Algerijn riskeert in de Brugse rechtbank 18 maanden effectieve celstraf voor kledingdiefstallen.

Op 20 juni ging Ali B. bij AS Adventure in Sint-Kruis aan de haal met een jas. De Algerijn uit Rijsel stapte vervolgens de nabije kledingwinkel ZEB binnen en propte er elf kledingstukken in de mouw van de gestolen jas. Maar toen hij de winkel wilde verlaten, ging het alarm af.

In duim gebeten

B. sloeg op de vlucht en kwam in de tuin van een woning achter de kledingzaak terecht. De bewoonster probeerde hem tegen te houden, maar B. beet haar in de duim. In de schermutseling verloor hij de jas en de gestolen kledingstukken. Bovendien raakte zijn T-shirt gescheurd waarna hij in ontbloot bovenlijf over een afsluiting klauterde.

Maar de dief raakte van de regen in de drup, want zonder het te beseffen was hij op een militair domein beland. De halfnaakte man werd er staande gehouden door gewapende militairen.

‘Terug naar Rijsel’

Advocaat Klaas Van Dorpe vroeg een straf met uitstel voor de man. “Dit was helemaal niet het scenario dat mijn cliënt voor ogen had die dag”, pleitte hij.

“Hij was ook helemaal niet van plan om geweld te gebruiken. Hij heeft die vrouw gebeten om zijn vlucht te verzekeren. Mijn cliënt wil graag terugkeren naar Rijsel, waar hij een job had in een supermarkt.”

De uitspraak volgt op 23 december. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.