Jongeren van 17 en 20 op heterdaad betrapt tijdens autokraak

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De politie van Bredene/De Haan pakte tijdens de nacht van dinsdag op woensdag twee jonge kerels van 17 en 20 jaar op. Ze werden op heterdaad betrapt, toen ze een auto hadden opengebroken.

Het was rond 1.45 uur dinsdagnacht dat een politiepatrouille de twee verdachten in de Parklaan opmerkte, terwijl ze zich verdacht gedroegen in een geparkeerd voertuig. “De inspecteurs besloten de twee te controleren en daarbij bleek dat ze zonet een diefstal hadden gepleegd in datzelfde voertuig”, vertelt commissaris Dennis Goes. “De twee verdachten werden meteen in de boeien geslagen.”

Uit nader onderzoek bleek dat het duo ook voor een reeks andere diefstallen uit voertuigen in aanmerking komen. “Het gaat om vier effectieve diefstallen en vier pogingen uit voertuigen in de Parklaan, Peter Benoitlaan, Duinenstraat, Nukkerstraat, Fritz Vinckelaan, Polderstraat en Ploegstraat. De buit bestond uit merkzonnebrillen, cash geld, sigaretten, een muts en een bankkaart.

De twee daders bekenden ondertussen de feiten. Het gaat om een 17-jarige en een 20-jarige Bredenaar. De minderjarige werd voorgeleid bij de jeugdrechter en kreeg voorwaarden opgelegd. De meerderjarige zal zich op een later tijdstip moeten verantwoorden bij de rechter. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier