Jonge Bruggeling krijgt drie jaar voorwaardelijke celstraf voor zeven handtasdiefstallen vanop scooter

Redactie KW

Een twintigjarige Bruggeling heeft drie jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor een reeks brutale handtasdiefstallen. Een 21-jarige kompaan kreeg twee jaar effectief.

In de vroege ochtend van dinsdag 16 februari werden in de buurt van de Katelijnestraat en het station in Brugge zeven dames op brutale wijze overvallen. De daders passeerden op een scooter en rukten de handtas uit de handen van hun slachtoffers. Een van de slachtoffers kwam zwaar ten val en brak haar pols.

Nog diezelfde dag kon de politie drie jonge Bruggelingen inrekenen. De drie mochten evenwel snel de cel weer verlaten. De politie vond de buit terug in de woning van G.A. (20), die volgens het parket de aanstoker was. De procureur vroeg vier jaar cel, maar de verdediging drong aan op een werkstraf. “Hij was op de dool en kampte met een drugsprobleem”, pleitte de advocate van G.A. “Maar daar heeft hij aan gewerkt.”

Voor kompaan T.V. (21) vroeg de procureur 30 maanden cel. Hij liep eerder al een veroordeling op, maar zijn aandeel in de handtasdiefstallen was beperkter. Een derde beklaagde, D.C. (19), kreeg opschorting van straf voor heling omdat hij met een deel van het gestolen geld een skateboard kocht.

Aan de vrouw die een gebroken pols opliep moet G.A. een voorlopige schadevergoeding van 2.000 euro betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier