Jaar cel met uitstel voor man die “uit verveling” koper steelt

© iStock
Redactie KW

Een 31-jarige man heeft één jaar cel met uitstel gekregen voor het plegen van twee koperdiefstallen in Diksmuide. Waarom D.D. de feiten pleegde, weet hij zelf eigenlijk niet. “Gewoon uit verveling of om me bezig te houden”, klonk het.

Op 1 december 2021 werd de 31-jarige D.D. op heterdaad betrapt bij het stelen van koper in een bedrijf uit Diksmuide. Dat bedrijf legt koperen leidingen aan in opdracht van de Vlaamse Overheid en heeft heel wat bobijnen met koper op hun domein staan. Die zijn allemaal op lengte gemaakt, omdat de koperkabels zonder onderbrekingen gelegd moeten worden.

D.D. sneed er tweemaal grote stukken uit en plaatste die in zijn wagen. Toen de eigenaar hem op 1 december betrapte kon de man wegvluchten. Dankzij speurwerk van de politie kon de man alsnog opgepakt worden. Bij een huiszoeking werden er verschillende hoeveelheden koper bij hem gevonden en daaruit bleek dat hij eerder al eens toesloeg op 11 november.

Schadevergoeding

Sinds een maand zit de man nu in de cel. “Naar eigen zeggen weet hij zelf niet waarom hij de feiten pleegde”, sprak de procureur. “Hij had geen geldproblemen en zou het niet doorverkopen. Hij deed het uit verveling en om zich wat bezig te houden.” De man werd echter al tweemaal eerder veroordeeld voor koperdiefstallen. Hij kreeg nu 1 jaar cel met uitstel onder voorwaarden en moet het bedrijf 3.600 euro schadevergoeding betalen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.