Inbrekers viseren opnieuw zelfde horlogewinkel, uitbater Michiel (78) aangeslagen: “Ook mijn auto en portefeuille meegenomen”

© (Foto GF)
Redactie KW

In de Vuurtorenwijk in Oostende is zondagmorgen voor de tweede keer in enkele jaren tijd ingebroken in de horlogezaak ‘t Gouden Klokje. De inbrekers gingen aan de haal met een honderdtal uurwerken maar ook de portefeuille en personenwagen van uitbater Michiel Rommelaere (78). “Ik ben er echt van aangedaan. Dat ik dit nog moet meemaken op mijn leeftijd”, zegt de man.

De inbrekers sloegen zondagmorgen toe toen Michiel nog lag te slapen. “Zondag is mijn zaak logischerwijs gesloten en besloot ik om uit te slapen. Toen wakker werd, zag ik dat mijn portefeuille en de sleutels van mijn Toyota verdwenen waren van op de keukentafel. Ook de deur naar mijn horlogewinkel stond open. Meer nog, die was met grof geweld opengebroken”, zucht Michiel. Hij is al meer dan 45 jaar uitbater van de zaak in de Voorhavenlaan.

Immobiel door diefstal van auto

“Er bleken meer dan 100 uurwerken gestolen, telkens van een waarde tussen de 60 en 100 euro. Maar veel erger nog is de diefstal van mijn Toyota en mijn portefeuille”, gaat hij verder. Michiel telde vier jaar geleden 50.000 euro neer voor zijn toen gloednieuwe wagen. “Een ramp. Op die manier ben ik immobiel en kan ik nergens meer heen. Ik moet naar de winkel kunnen gaan om inkopen te doen. Ook de diefstal van mijn portefeuille valt mij erg zwaar, want ik ben al mijn papieren en kaarten kwijt. Die bankkaarten zijn inmiddels geblokkeerd, maar ik moet alles opnieuw aanvragen, net zoals mijn identiteitskaart en andere documenten. Dat wordt een enorme rompslomp. Ik zie er enorm tegenop”, aldus Michiel. Hij vond inmiddels al iemand die hem overal wil rondbrengen.

Getraceerd in Brugge

De politie kwam zondag ter plaatse voor de vaststellingen en stuurde ook het labo voor een sporenonderzoek. “Mijn wagen zou al in Brugge zijn getraceerd, vermoedelijk op de snelweg richting Brussel. Ik hoop dat de politie mijn wagen terugvindt, want dat zou een enorme aderlating betekenen.” De volgende dagen blijft zijn zaak alvast gesloten.

Mogelijk zelfde daders

“Het is amper nog de moeite om de deuren te openen want het merendeel van mijn horloges zijn verdwenen. Er liggen hoogstens nog 15 uurwerken en wat hangertjes. Na de vorige inbraak in november 2018 besloot ik al om geen goudwerk meer aan te kopen, omdat het inbrekers aantrekt. Destijds was er namelijk heel wat goud en zilver gestolen. Maar toch zijn ze opnieuw binnengebroken. De horloges kunnen ze wellicht kwijt aan het zwart circuit om markten. Het zou zomaar kunnen dat het om dezelfde daders gaat, want die zijn destijds nooit gevonden”, besluit Michiel Rommelaere. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier