Inbrekers stelen 9.000 euro van café ‘t Zottekot

© rv rv
Redactie KW

Inbrekers hebben voor minstens 9.000 euro buitgemaakt in het café ‘t Zottekot in de Sint-Catharinapolderstraat in Oostende. “Toen de politie hier was, viel ik flauw van de shock. De inspecteurs hebben me moeten opvangen. Dit is een ramp. Ik moet helemaal opnieuw beginnen”, snikt uitbaatster Nargas De Rees (46).

De vrouw ging donderdag rond 14 uur nietsvermoedend haar café openen toen ze plots het gordijn aan het raam zag bewegen door de wind. “Het raam stond open. Ik hoopte dat ik het woensdagnacht vergeten te sluiten was. Maar toen ik binnenkwam, werd het meteen duidelijk dat er inbrekers langs waren geweest”, zegt Nargas.

Volgende dagen dicht

“De spaarpot in het midden van de toog, die er al sinds de opening staat om een nieuwe toog te bekostigen, was verdwenen. Daar zat al een groot bedrag in. Ik hoopte dat het daarbij gebleven was en liep naar de kassa, waar de inkomsten van woensdag nog in hadden moeten zitten. Maar die bleek leeg. Ook het geld van de kansspelen en bingo is gestolen. En tot overmaat van ramp was het cash geld, dat klaar lag voor de brouwer, ook weg. Alles samen is zeker voor 9.000 euro meegenomen. Dit is een financiële ramp. Het is een enorm toeval dat er net op dit moment veel geld achterbleef in het café”, zucht Nargas.

Ze is sinds januari 2020 uitbaatster van ‘t Zottekot in de wijk Westerkwartier. “Maar ik moet nu helemaal opnieuw beginnen. Ik ben er niet goed van en heb al de hele dag zitten huilen. Ik weet amper hoe het verder moet en blijf de komende dagen gesloten. Toen de politie hier was voor de vaststellingen, was ik zo danig over mijn toeren dat ik flauw viel van de shock. De inspecteurs hebben me moeten opvangen.”

Opsporing

De inbraak gebeurde woensdagnacht na 2 uur, want toen sloot het café de deuren. “Wie verdachte handelingen zag, camerabeelden bezit of weet wie de daders zijn, roep ik op om de politie te verwittigen”, zegt Nargas De Rees. De politie van Oostende is bereikbaar op 059/70.11.11.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.