Inbrekers jagen zaakvoerster de stuipen op het lijf in Carrefour Oostduinkerke maar maken niets buit

De deur kreeg wellicht een mep met een koevoet.© JH
De deur kreeg wellicht een mep met een koevoet.© JH
Redactie KW

In de supermarkt Carrefour Express in de Leopold II-laan in Oostduinkerke werd in de nacht van zaterdag op zondag gepoogd om in te breken. Er is behoorlijk wat schade. Zaakvoerster Sophie Hernou (39) werd wakker van het alarm en ging kijken… tot ze in de winkel oog in oog stond met vier gewapende politiemensen. “Flink schrikken, maar er is wellicht niets gestolen”, zegt ze.

Het was rond 3.13 uur toen het inbraakalarm in werking trad. De dieven slaagden er wel in om de schuifdeur open te draaien en het glas ervan te verbrijzelen. Allicht ging toen het alarm af en sloegen ze op de vlucht zonder de zaak te betreden. Volgens de politie Westkust is er voorlopig geen spoor naar de verdachten.

Getrokken wapens

De 39-jarige Sophie Hernou houdt sinds midden vorige zomer de Carrefour Express langs de Leopold II Laan in Oostduinkerke open en heeft er nu een rampzalige week opzitten. Die eindigde zaterdagnacht met een inbraak. “Rond 3 uur werd ik wakker van een loeiende sirene”, zegt Sophie.

“Ik slaap boven de winkel en ging naar beneden om te kijken. Ik zette het alarm af zodat ik kon nagaan wat er aan de hand was. Plots kwam ik aan de deur oog in oog te staan met vier politiemensen met getrokken wapens. Zij waren even hard als schrokken als ikzelf en vroegen wat ik er deed.”

“Blijkbaar had een passant de opengebroken voordeur gezien en de politie gebeld en waren zij ontzettend snel ter plaatse, nog voor ik beneden was. Ze deden een rondgang in de winkel en in het magazijn maar op het eerste zicht is er niets gestolen. De glazen toegangsdeur werd wellicht met een koevoet opengebroken. Slapen is niet mee gelukt. Het was glas opruimen om klaar te zijn voor de opening.”

Rampweek

Voor Sophie betekent het een extra zure afsluiter van wat al een rampweek was. “Deze week dinsdag werden we geconfronteerd met een grote stroompanne”, zucht ze.

“Door de hitte begaf de motor van de diepvriezers het, wellicht door insijpeling van condens in de motor. Het gevolg was dat alle diepvriezers en een koelkast uit gingen. We hebben 11 volle karren met diepvriesproducten en producten uit de koelkast mogen weg gooien. Ik was net bezig met een inventaris voor de verzekering en mag die glazen deur er nog bijvoegen nu. Bovendien had ik deze week personeelstekort omwille van vaccins door corona. Het kan alleen maar beter gaan nu. En hopen op een topseizoen”, besluit Sophie.

(BB/JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten