Inbrekers openen in Bredene autodeuren met apparaat dat signaal oppikt van afstandsbediening

De inbrekers lieten de deuren van de wagens in de meeste gevallen op een kier staan.©Jeffrey Roos Jeffrey Roos
De inbrekers lieten de deuren van de wagens in de meeste gevallen op een kier staan.©Jeffrey Roos Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag werd in negen voertuigen ingebroken in Bredene. De dader(s) brachten daarbij geen schade aan het voertuig toe. “Opvallend”, vindt commissaris Dennis Goes van politiezone Bredene/De Haan.

De meeste slachtoffers zijn er volgens commissaris Goes van overtuigd dat ze hun wagen slotvast hebben gedaan maandagavond. Toch wisten dieven aan de haal te gaan met een fiets en een slijpmachine. “Uit de meeste voertuigen werd er niets gestolen, al werden alle voertuigen wel grondig doorzocht”, vertelt Goes. “De meeste slachtoffers troffen hun voertuig aan met de deur op een kier. De dieven opereerden in de Gerard Defeverstraat, Nukkerwijkstraat, Nachtegaelenstraat, Wielewaelestraat, Lijsterstraat, Albert Claeysstraat en de Breendonklaan.”

“Het zou inderdaad vreemd zijn dat zoveel wagens, bewust of onbewust, niet gesloten waren. Een andere mogelijkheid is dat de dieven gebruikmaakten van een apparaatje dat een digitaal signaal van de afstandsbediening van de wagen kan capteren. De meeste auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met een centrale deurvergrendeling. De afstandsbediening daarvan stuurt constant een signaal uit dat met een apparaat kan worden opgepikt. Als de wagen dicht genoeg bij het huis geparkeerd staat, kan dat signaal door muren en glas dringen en worden verlengd tot aan de auto. De wagen kan zelfs gestart worden zonder dat een eventueel alarm afgaat”, aldus de commissaris.

Camerabeelden

De politie van Bredene/De Haan voert een onderzoek naar de dader(s) en roept mensen die over eventuele camerabeelden beschikken op om zich te melden op het nummer 059 33 33 16. De politie vraagt ook om waakzaam te zijn en uit te kijken naar verdachte personen rond voertuigen of opritten van woningen. In dat geval vragen ze om meteen het nummer 101 te bellen. De afstandsbediening van de auto bewaar je best zo ver mogelijk van de auto zelf. Of stop ze in een blikken doos met zilverpapier rond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier