https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Inbrekers aan de haal met schat aan materiaal bij vzw De Boot in Merkem: “Dit is een klap in ons gezicht”

© FB Bart Castelein
Philippe Verhaest

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg vzw De Boot ongenodigde gasten over de vloer De dieven gingen er vandoor met onder andere een laspost, slijpschijven en ander duur materiaal. “We zijn voor duizenden euro’s kwijt”, zegt Bart Castelein.

De vzw De Boot van Bart Castelein is gespecialiseerd in ecotoerisme en bevindt zich in een oase van rust in de Houthulstse deelgemeente Merkem. Bezieler Bart Castelein heeft een pak materiaal om zijn accommodatie zelf te onderhouden en die viel nu ten prooi van enkele dieren.

“Er is veel mooi en duur gerief verdwenen”, zucht hij. “Onder andere een inkortzaag, een laspost, slijpschijven… Allicht zelfs nog meer dan dat, maar daar heb ik nu nog geen zicht op. Ik gebruik het materiaal zo goed als elke dag. In september staat een grote verbouwingen van een van onze verblijven op de planning, nu ben ik letterlijk mijn handen afgesneden. Dit is allesbehalve leuk”, zucht hij.

Bart schat de waarde van de buit in de duizenden euro’s. “Bovendien wisten de dieven heel goed wat ze waar moesten zoeken. Eén container steekt vol hout, die hebben ze onaangeroerd gelaten. De andere bevat ons materiaal… Dit is een klap, ik kan het niet anders omschrijven. We leveren elke dag opnieuw goed werk en dan krijg je zoiets in je gezicht… “

© FB Bart Castelein

Bart deed al aangifte bij de politie, maar hoopt dat iemand iets heeft opgemerkt. “Indien dat zo is, mag er altijd contact met me opgenomen worden. Ik hoop dat ik (een deel van) mijn materiaal nog kan recupereren. Elke tip is welkom, want de financiële marge om alles zomaar te vervangen is er niet.”

Bart Castelein
Bart Castelein © Tom Brinckman

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.