Inbreker vlucht op klaarlichte dag van politie met beperkte buit

De inbreker forceerde de achterdeur.
Redactie KW

In de Oostlaan in Oostduinkerke werd vrijdagmiddag op klaarlichte dag ingebroken in een woning. De inbreker werd betrapt, maar kon alsnog ontkomen aan de politie.

De politie Westkust kreeg even na 16.30 uur een melding van een inbraak in een woning in de Oostlaan. Daarbij werd gemeld dat de verdachte nog ter plaatse zou kunnen zijn. “Als de ploeg aankomt, is de verdachte reeds gevlucht. Een getuige had echter iets daarvoor een man gezien die uit de tuin van een woning kwam”, klinkt het bij de politie.

Forceren van de achterdeur

“Hij moest daarbij over de omheining klauteren. Hierbij viel de man op het voetpad, sprong recht en greep toen een fiets die iets verder tegen een boom stond. De kerel reed toen weg richting Oostduinkerke-bad. Op basis van zijn persoonsbeschrijving werd de buurt uitgekamd, maar de verdachte bleef spoorloos.”

Bij de vaststellingen blijkt dat de verdachte de woning had betreden door het forceren van de achterdeur. Een groot deel van de woning werd doorzocht, maar uiteindelijk bleek de buit beperkt. Een geldbeugeltje met daarin ongeveer 80 euro in stukken van 2 euro, werd meegenomen.

De camerabeelden uit de buurt worden nagekeken.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier