Inbreker die verdacht wordt van hele reeks diefstallen op heterdaad betrapt en opgepakt in Kortrijk

Redactie KW

Op maandagavond 8 augustus kon de politiezone VLAS een inbreker op heterdaad betrappen en oppakken toen hij met zijn buit van eerdere inbraken en diefstallen bij zijn schuilplaats aankwam. De man wordt verdacht van minstens 15 feiten, allemaal gepleegd afgelopen weekend en vorige week.

De verdachte werd opgepakt vlakbij MPI De Pottelberg in Kortrijk, waar hij even verderop de buit van zijn rooftochten verstopte. De speurders van PZ Vlas waren de verdachte op het spoor en toen hij opnieuw met een buit verscheen ter hoogte van zijn schuilplaats, werd hij meteen opgepakt.

Alle recente diefstallen en woninginbraken waarvan de man verdacht wordt, situeren zich in de ruime omgeving van de Pottelberg-Engelse Wandeling en Rodenburg.

Roemeens

De verdachte werd voor verhoor en verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat. De man is meerderjarig, hij kon geen vaste verblijfplaats opgeven en had een Roemeense identiteitskaart op zak. Hij verscheen op dinsdag 9 augustus 2022 voor de onderzoeksrechter, die besliste om hem verder aan te houden en liet hem overbrengen naar de gevangenis van Brugge.

De politiezone VLAS onderzoekt nu om de aangetroffen buit te linken aan recente diefstallen en inbreuken in de omgeving (laptops-werkmateriaal-fietsen-tuinmeubilair …).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.