Inbraakpoging in basisschool Klavertje Vier in Beerst

© iStock
Redactie KW

Een dief heeft afgelopen weekend behoorlijk wat moeite gedaan om te kunnen inbreken in gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Beerst. Uiteindelijk moest de dief zonder buit afdruipen.

De politie werd maandagochtend 11 oktober verwittigd dat er een inbraakpoging had plaatsgevonden in gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in de Hendrik Consciencestraat in Beerst nabij Diksmuide. De directrice belde de politie op omdat ze niet meteen toegang hadden tot de school.

Bij aankomst van de politie werden ze opgewacht door een leerkracht die het relaas van de feiten deed. Wellicht in de loop van het weekend is een inbreker er over een lage tuinmuur gesprongen en zo naar een van de toegangsdeuren gelopen. Een eerste deur kon door de dief geforceerd worden.

Valse sleutel

Bij een tweede deur gebruikte de dief wellicht een valse sleutel om zo het slot open te kunnen krijgen. Bij het prutsen aan de deur brak de sleutel echter af en bleef in het slot steken. Daarop nam de inbreker de benen. Daardoor mislukte de inbraakpoging en werd er dus niets gestolen.

Het geforceerde slot zorgde er echter ook voor dat het personeel niet via die deur naar binnen kon. De politie deed de nodige vaststellingen en intussen kwam een slotenmaker langs om de sloten te vervangen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier