https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Illegaal opgepakt na diefstal in tankstation, maar na vrijlating dringt hij woonzorgcentrum binnen

© (Foto BB)
Redactie KW

Een man die illegaal in het land verblijft, werd woensdagavond opgepakt na diefstal in een tankstation in Adinkerke. Hij mocht nadien beschikken met een bevel om het land te verlaten in de hand, maar ging opnieuw aan het stelen. Hij drong binnen in het woonzorgcentrum Noordduin in de Koksijde.

Het was rond 19.15 uur toen de politie een oproep kreeg door het personeel van een tankstation langs de Dijk in Adinkerke. De man zonder identiteitsbewijs, paspoort of visum had een blikje Redbull en fles Arizona gestolen. Hij verplaatste zich met een vermoedelijk gestolen fiets. De man werd opgepakt, meegenomen naar het commissariaat en mocht rond 1.30 uur ‘s nachts beschikken. Dienst Vreemdelingenzaken oordeelde om hem te laten gaan, met een bevel om het land te verlaten.

Maar om 2 uur dook de man op bij woonzorgcentrum Noordduin in de Abdijstraat in Koksijde. Hij vroeg het personeel om een sigaret maar werd de toegang ontzegd. Dat had hij blijkbaar niet goed begrepen, want om 4.25 uur werd de politie gebeld. De man was toch binnengedrongen via de garage en werd opgemerkt. De politie trof hem aan met een valies met gestolen goederen, waarin onder meer een laptop zat. Hij droeg ook een bontjas, eveneens gestolen.

Opnieuw werd de man gearresteerd. Maar óók opnieuw besloot Dienst Vreemdelingenzaken om de man een bevel te geven om het land te verlaten en mocht hij beschikken. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.