Gestolen vrachtwagen firma Braem uit Handzame in Puurs teruggevonden met Poolse nummerplaten

De vrachtwagen is sinds vrijdagmiddag terug bij de eigenaar.© JH
De vrachtwagen is sinds vrijdagmiddag terug bij de eigenaar.© JH
Redactie KW

De witte Mercedes vrachtwagen die woensdagnacht gestolen werd op het terrein van garage Braem in Handzame kon donderdagavond teruggevonden worden. “Ze stond op de carpoolparking van Puurs en binnen lagen Poolse nummerplaten te wachten”, zegt zaakvoerder Johan Braem.

Dieven hadden woensdagnacht heel wat moeite gedaan om de witte Mercedes Axor2533 vrachtwagen te stelen. Op camerabeelden van garage Braem, langs de Handzaamse Nieuwstraat, was te zien hoe drie mannen al rond middernacht rondliepen op het terrein. Pas om 2.40 uur reden ze met de vrachtwagen naar buiten, nadat ze de kast openbraken en forceerden waarin de motor van de buitenpoort zat.

Daders spoorloos

Daarvoor hadden ze ook al andere vrachtwagens doorzocht. De dieven gingen uiteindelijk aan de haal met de witte Mercedes die ongeveer 18.000 euro waard is. “De dieven wisten wellicht niet dat de vrachtwagen uitgerust was met een track- en tracesysteem en die nog in werking was”, zegt zaakvoerder Johan Braem. “Daardoor kon het signalement in de loop van de dag opgevangen worden en bleek de vrachtwagen stil te staan op de carpoolparking van Puurs. De politie is er naar toe gereden, maar van de verdachten was er geen spoor.”

“De truck bleek ook niet beschadigd te zijn. Wel lagen er in de vrachtwagen Poolse nummerplaten. Wellicht zou de vrachtwagen in Polen verder verkocht zijn.” De politie doet nu onderzoek naar de dieven en deed een sporenonderzoek op de vrachtwagen en de nummerplaten. “De truck zelf heb ik vrijdagmiddag terug in mijn bezit. Deze diefstal werd gelukkig snel opgelost. Twee jaar geleden gingen dieven op ons 8 hectare groot domein een gans weekend hun gang en stalen ze voor 300.000 euro vrachtwagens en onderdelen. Toen breidde ik het camerasysteem gevoelig uit en ook nu zal ik de beveiliging verhogen”, besluit Johan Braem. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier