Geen straf voor kassierster Huis Maria in Ledegem, wel schadevergoeding van 21.000 euro

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een voormalige kassierster van Huis Maria in Ledegem stak in bijna één jaar zo’n 21.000 euro in eigen zakken door met de kassaticketjes te sjoemelen. Ze kreeg daarvoor van de rechter in Kortrijk geen straf maar moet wel een schadevergoeding van 21.000 euro betalen.

Het gesjoemel met kassaticketjes kwam aan het licht bij een regelmatige controle. Volgens Huis Maria was er met 363 kassaticketjes gesjoemeld. Jill D. (35) uit Rollegem-Kapelle (Ledegem) gaf toe maar ontkende aanvankelijk dat het om 21.000 euro ging. “Ze wou haar kinderen eens iets extra’s gunnen”, aldus haar advocate.

Huis Maria kon bewijzen dat er in totaal wel degelijk 21.000 euro verdween. De rechter achtte de loonbediendediefstal bewezen maar gaf de vrouw geen straf. “Ze drukte haar spijt uit, liep vroeger nog nooit een veroordeling op en een veroordeling zou haar verdere kansen op de arbeidsmarkt kunnen hypothekeren”, motiveerde de rechter zijn beslissing. “Zonder job zou het voor haar onmogelijk worden om de schadevergoeding van 21.000 euro terug te betalen.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.