Geen straf voor jongedame die al na drie weken stal van werkgever in Koksijde

© gf
© gf
Redactie KW

De strafrechter in Veurne toonde zich bijzonder mild voor een 21-jarige jongedame uit Nieuwpoort. Die was amper 3 weken aan de slag in Paris Londres in Koksijde en stal al voor 1.200 euro goederen. Ze kreeg de gunst van de opschorting.

Amper drie weken werkte A.C. in de kledingzaak in de Zeelaan in Koksijde toen ze betrapt werd. “Het gaat om een korte periode”, sprak de procureur.

“A.C. werkte in de Paris Londres vanaf 17 maart 2019 tot 7 april toen ze betrapt werd. In die periode stal ze tal van handtassen, schoenen en portefeuilles. Het is dankzij Facebook waar de goederen te koop stonden dat de feiten ontdekt werden. Bij een huiszoeking werden spullen teruggevonden. In die korte tijd stal ze toch voor 1.200 euro producten, waarvan ze nog 864 euro moet terugbetalen.”

De piepjonge A.C liet zich bijstaan door een advocaat. “Ze is eigenlijk heel naïef geweest”, klonk het. “Iemand had haar gezegd dat ze spullen die ze wilde mocht meenemen uit de winkel zolang alle producten genoteerd werden. Dat zou dan later van haar loon worden afgehouden. Maar de gerant wist blijkbaar van niets. Nochtans lag er wel een lijst in haar locker met de producten die ze heeft meegenomen. Ze heeft het nu zeer moeilijk want zowel zij als haar vriend zijn werkloos.”

De rechter gaf haar de gunst van de opschorting onder voorwaarden.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.