Gaatjesboorders roven bestelwagens leeg

Geert Boone van Boone Electrics.© foto GS
Geert Boone van Boone Electrics.© foto GS
Redactie KW

Drie ondernemers uit Wakken en Sint-Baafs-Vijve werden dinsdagnacht slachtoffer van een inbraak in hun bestelwagen. De daders drongen binnen door een gaatje te boren onder het slot. “We zijn voor duizenden euro’s machines kwijt”, zeggen de slachtoffers.

Elektricien Steven Delagrange merkte woensdagmorgen dat zijn bestelwagen niet meer wilde starten in de Molenstraat in Wakken, waar hij een magazijn heeft. “We dachten eerst aan een panne”, zegt zijn vrouw Kathy Beyen. “Maar toen hij zijn materiaal wilde uithalen, zag hij dat er een gaatje was geboord in de deur, onder het slot. Alle machines waren weg.”

De dader doorboorde ook de stuurkabels, waardoor de bestelwagen niet meer startte. “We moesten hem laten takelen”, zegt Beyen. “Naast de schade ons ons voertuig, zijn we voor duizenden euro’s aan gereedschap kwijt. Het het om een twintigtal machines van het merk Bosch: lasers, meettoestellen, batterijladers, boormachines, noem maar op.”

De elektricien kon woensdag niet aan de slag. “Rond 13 uur kreeg Steven een vervangbestelwagen, maar zonder materiaal kan hij niet werken. We zullen alles nieuw moeten kopen.”

Nog slachtoffers

Algauw bleek dat Delagrange die nacht niet de enige was die ongewenst bezoek kreeg. Ook schrijnwerker Filip Van Damme uit de Kraaistraat in Wakken is zeven machines van in totaal 4.000 euro kwijt. “Waaronder twee grote zaagmachines”, zegt hij. “Bij mij gaat het om gereedschap van Makita en Festool. Er zat zelfs een tafelzaagmachine bij van een meter lang en 80 centimeter hoog.”

Geert Boone van Boone Electrics uit Sint-Baafs-Vijve werd eveneens slachtoffer. “Bij mij ging het om een bestelwagen die thuis stond bij een werknemer in de Hooiestraat”, zegt Boone. “Normaal neemt hij hem nooit meer naar huis, maar omdat hij thuis een stopcontact moest doen, parkeerde hij hem ‘s avonds om 19.30 uur op zijn oprit. Woensdagmorgen bleek dat er aan de achterkant een gaatje was geboord onder de klink. We zijn een vijftal machines van het merk Makita kwijt, een buit van 5.000 euro.”

De daders probeerden ook nog toe te slaan in de Bergstraat in Wakken, maar die poging mislukte.Volgens de politie steken de daders een voorwerp in het gaatje om het slot te ontgrendelen. Een extra slot als beveiliging kan helpen. Onlangs werd de techniek ook al gebruikt bij diefstallen in de regio van Tielt en Deinze. (GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.