Franse dieven proberen bestelwagen te plunderen maar moeten vluchten dankzij blaffende honden

© (Foto Unsplash)
Redactie KW

In de Tuinwijkstraat in Adinkerke hebben vier dieven vrijdagavond geprobeerd om een geparkeerde bestelwagen van een bouwbedrijf te plunderen. Het was dankzij enkele blaffende honden dat hun poging gestaakt moest worden. Ze hadden wel al een raam van het voertuig ingeslagen.

Het incident gebeurde volgende politie Westkust rond 18 uur. De daders, allen jongemannen, hadden het ongetwijfeld gemunt op het werkmateriaal in de Ford Transit. Ze kwamen met twee donkere voertuigen met Franse nummerplaat aangereden en parkeerden zich voor en achter de bestelwagen. Een van hen sloeg een zijraam in. Op dat moment begonnen de honden van de arbeider, die de bestelwagen tot zijn beschikking had, te blaffen. De man werd daardoor gealarmeerd, ging kijken en zag hoe het viertal al een ladder van op de bestelwagen probeerde te nemen.

Uiteindelijk sloeg het viertal op de vlucht met hun twee wagens omdat ze betrapt werden. Ze konden geen buit maken, al was het raam wel ingeslagen. De politie snelde nog ter plaatse maar de daders waren niet meer te bespeuren. Er is een onderzoek opgestart, in samenwerking met de Franse politie. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier