Fietsdieven op heterdaad betrapt

De vier fietsdieven probeerden toegang tot een loods aan het station te forceren. © CLL
Christophe Lefebvre

Politiezone Grensleie kon een belangrijke slag toedienen aan enkele onverbeterlijke fietsendieven. Na een tip konden ze vier jonge kerels op heterdaad betrappen. Het viertal werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

Het was een tip van een alerte buurtbewoner die vrijdagavond, rond 17.30 uur, het vuur aan de lont stak. “Iemand had opgemerkt hoe vier tieners de toegang tot een loods aan het station hadden geforceerd”, klinkt het bij commissaris Vannieuwenhuyse. “Het waren rekels die eerder ook al in de buurt werden opgemerkt, waardoor het bij die burger enkele alarmsignalen deed afgaan. Hij belde de veiligheidsdiensten van de NMBS, die op hun beurt de politiezone informeerden. We stuurden meteen enkele ploegen ter plaatse, met resultaat, want de vier konden op heterdaad worden betrapt.”

Huiszoeking

Uit die arrestatie vloeiden enkele huiszoekingen voort en die wierpen licht op een aantal hangende dossiers. “We konden de vier minderjarige daders linken aan een resem andere fietsdiefstallen die bij de politiezone werden gemeld”, gaat de commissaris verder.

“Het onderzoek loopt volop, waarbij we hun betrokkenheid in kaart zullen brengen. De teruggevonden fietsen zullen weldra beschikbaar zijn in het commissariaat, waarop slachtoffers zullen worden uitgenodigd om ze te komen bekijken. Wie zijn of haar fiets kan identificeren, krijgt deze opnieuw mee naar huis.”

Alertheid

Met deze actie hoopt zowel de politie als de Menenaar dat er een einde komt aan de talrijke fietsdiefstallen die de stad al jaren teistert. Toch blijft alertheid en voorzichtigheid nog steeds geboden. “Het is altijd raadzaam om foto’s te nemen van je fiets en die bij te houden met een maximaal aantal details”, verduidelijkt de commissaris nog.

“In geval van diefstal maakt dit de opname van de klacht niet alleen eenvoudiger, het zorgt er ook voor dat onze mensen in dergelijke gevallen de eigenaars meteen kunnen identificeren. Ook wanneer fietsen langs de openbare weg terug worden gevonden, kan dit de zoektocht naar de rechtmatige eigenaars een flink stuk vooruit helpen.” (CLL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.