Eigenaar zoekt gestolen Mercedes

In de Biekorfstraat in Oostende, een zijstraat van de Oudenburgsesteenweg, is maandag op klaarlichte dag een auto gestolen, een Mercedes E220. Eigenares Caro Bossuyt (32) vergat in alle gedrevenheid haar auto te sluiten. Enkele uren later bleek het voertuig verdwenen. De politie is een onderzoek gestart, onder meer op basis van camerabeelden.

Caro Bossuyt vraagt mee uit te kijken naar haar gestolen wagen.© GF
Caro Bossuyt vraagt mee uit te kijken naar haar gestolen wagen.© GF

Caro Bossuyt uit Zevekote had dinsdag een vrije dag en besloot in de namiddag om haar vriend te gaan helpen op zijn werk, waar schilder- en renovatiewerken aan de gang zijn. “Ik was verf gaan halen en had me langs de kant van de weg geparkeerd, voor het bedrijventerrein, omdat er geen plaats meer was op de parking.”

“Ik haalde mijn sleutels uit het contact, laadde de verf uit en ging meteen aan het werk. Toen ik wilde vertrekken rond 17.15 uur bleek mijn wagen verdwenen. Ik besefte plots dat ik mijn sleutels in het portier had gelegd en vergeten was de wagen af te sluiten. Ik kan mezelf wel voor het hoofd slaan”, vertelt ze.

Geseind

Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man rond 16 uur te voet komt aangewandeld, voorzien van een mondmasker. Wellicht is hij door een ander voertuig, mogelijks een bestelwagen, afgezet. De man doet alsof hij aan het bellen is. Wat later kruipt hij in de wagen en rijdt hij weg.

“Ongelooflijk, precies alsof hij wist dat mijn auto niet gesloten was. Ik ben aangifte gaan doen bij de politie, die mijn wagen liet seinen”, zegt Caro. De politie van Oostende bevestigt dat, maar voorlopig leverde het seinen van het voertuig nog geen resultaat op.

Wie een Mercedes E220 uit bouwjaar 2005 met nummerplaat 1-DJC-409 ziet rijden of meer weet over de diefstal, wordt verzocht de politie te bellen op het nummer 101. “Ik hoop dat mijn auto snel wordt gevonden. Over twee weken is mijn vakantie voorbij en heb ik opnieuw een wagen nodig om op het werk te geraken. Ik vrees dat ik in tussentijd maar beter uitkijk naar een nieuwe wagen”, besluit Caro Bossuyt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.