Update
Dure materialen gestolen uit bestelwagen

Een zware inbraak in zijn bestelwagen, die geparkeerd stond in de Poelkapellestraat, werpt nu al een donkere schaduw over 2021 voor garagepoortenbouwer Dirk Vinckier (56) uit Houthulst. “Er werd voor meer dan 6.000 euro geroofd en met alle schade en werkverlet erbij kom ik aan 10.000 euro”, zucht Dirk. “En dat komt bovenop het rampjaar 2020. Door corona bleef ik met verschillende bestelde poorten achter.”

Dirk Vinckier bij zijn bestelwagen die vannacht voor een groot stuk werd leeggeroofd.© JH
Dirk Vinckier bij zijn bestelwagen die vannacht voor een groot stuk werd leeggeroofd.© JH

Het was flink schrikken toen Dirk donderdagochtend om 7 uur wou vertrekken naar een klus in De Haan. Toen hij naar zijn bestelwagen wandelde, die geparkeerd stond in de Poelkapellestraat, zag hij hoe het raam aan de bestuurderszijde ingeslagen was. “Het kleine raam aan de zijspiegel was verbrijzeld zodat de inbrekers aan de centrale vergrendeling konden”, zucht Dirk. “Zo konden ze de deuren achteraan openen en hun gang gaan in de laadruimte.”

Totaal 10.000 euro schade

Dirk controleerde meteen de laadruimte en stelde vast dat al zijn grote werktuigen verdwenen waren. “In totaal zeven bakken vol”, zegt hij. “Allemaal materiaal van Makita en Bosch. Het gaat om klopboren, kleine en grote slijpschijven, boormachines, decoupeerzagen, batterijen en ander groot materiaal. De kleine dingen lieten ze staan. Wellicht hebben ze snel alle bakken overgeladen en zijn ze zo snel mogelijk verdwenen.”

“Alle materiaal samen heeft een waarde van meer dan 6.000 euro. Dat materiaal moet ik nu allemaal opnieuw kopen. Ik heb wel reservemateriaal maar die stukken en vooral die batterijen zijn verouderd. Daarnaast moet ik ook mijn bestelwagen herstellen en extra sloten steken. En het kost zeker een dag werkverlet, en andere werken schuiven op. Het kost me zeker zo’n 10.000 euro in totaal.”

Rampjaar door corona

Net als veel ondernemers is ook Dirk getroffen door de coronacrisis. “Ook voor mij was 2020 al een klein rampjaar”, vertelt hij. “Voor anderen zoals in de horeca misschien meer maar ook ik werd getroffen. Ik heb bijvoorbeeld in mijn magazijn twee volledig op maat gemaakte poorten staan, klaar voor levering. Maar de mensen die het bestelden, zijn intussen overleden aan corona.”

“Daarnaast heb ik nog poorten staan die gekocht zijn door mensen met een horecazaak maar zij willen voorlopig niet dat ik die nog lever. ‘We kunnen het voorlopig toch niet betalen’, klinkt het. Daar heb ik wel begrip voor maar het treft mij uiteraard ook. Als zo’n inbraak na zo’n moeilijk jaar er dan nog eens bovenop komt weet ik nu al dat 2021 haast opnieuw om zeep is. Maar dan zal ik nog wat harder moeten werken zeker?”, klinkt het.

Camerabeelden

Dirk diende intussen klacht in bij de politie Polder die de feiten onderzoekt. Wellicht worden camerabeelden in de buurt bekeken. “En dan moet je weten dat de bestelwagen normaal voor mijn deur staat, mét camerabewaking. Maar door werken stond ze nu geparkeerd in de Poelkapellestraat. Zou het toeval zijn dat ze net nu toesloegen?” Wie meer informatie heeft, kan contact opnemen met de politie.

Tweede keer

In 2015 werd Dirk al eens slachtoffer van een diefstal. Vanop de parking van Expo Roeselare werd toen de hele bestelwagen meegenomen, die geladen was met materiaal voor de Huis & Tuinbeurs. Later werd deze bestelwagen teruggevonden in het Franse Halluin, volledig vernield. (JH/ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.