Duo uit Middelkerke riskeert celstraf voor oplichting met elektrische fietsen

Redactie KW

Een man en een vrouw uit Middelkerke riskeren in de Brugse rechtbank een celstraf voor oplichting met elektrische fietsen.

Op 12 augustus vorig jaar reserveerde D.D. (48) een elektrische fiets bij een Middelkerkse verdeler. Ze deed dit op naam van iemand anders en zogezegd om een testrit te maken. Later kwam haar kompaan M.S. (51) de fiets ophalen en toonde daarbij de identiteitskaart van de man wiens naam D.D. had opgegeven. Achteraf verklaarde hij dat hij de kaart “gevonden” had. M.S. vertrok maar kwam de fiets nooit meer terugbrengen.

Daags nadien probeerden de twee op dezelfde manier twee fietsen te stelen in Nieuwpoort. D.D. reserveerde de fietsen, maar M.S. kwam die niet afhalen omdat hij volgens de procureur niet uit zijn bed raakte. Op 22 augustus probeerden de twee hun trucje nog eens in Nieuwpoort. Maar tegen die tijd circuleerden hun foto’s al bij de fietsenhandelaars aan de kust, waardoor ze konden worden geklist. De gestolen fiets werd in hun woning teruggevonden.

M.S., die eerder al eens twee jaar cel kreeg voor diefstal, riskeert een jaar effectieve celstraf. Hij kwam niet opdagen voor zijn proces. Voor D.D. vroeg het parket tien maanden celstraf met uitstel. Naar eigen zeggen kampte ze met financiële problemen. De uitspraak volgt op 28 juni. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten