Duo riskeert tien maanden cel voor diefstal van 300 kilo metaal uit container in Lichtervelde

Redactie KW

Twee Roemenen die in Frankrijk wonen riskeren in de Brugse rechtbank elk tien maanden celstraf met uitstel voor een metaaldiefstal in Lichtervelde.

Op 26 april 2019 haalden A.C. (23) en V.D. (56) op de terreinen van een autohandel langs de Brugsebaan in Lichtervelde 300 kilogram metalen uit een container. Diezelfde dag nog verkochten ze hun buit voor 51 euro bij een Lichterveldse schroothandelaar. De eigenaar kon hen evenwel strikken bij de schroothandelaar en verwittigde de politie. Het duo werd in de boeien geslagen en zat twee maanden in voorhechtenis. Naar eigen zeggen zijn ze geen dieven. “Er stond niet aangegeven dat we dat metaal niet mee mochten nemen”, stelde A.C.

“In Frankrijk mag dat wel. We verkopen al jaren oude metalen bij die schroothandelaar in Lichtervelde en waren die dag trouwens naar daar op weg toen we plots die container zagen staan. Toen duidelijk werd dat we dat metaal niet hadden mogen meenemen hebben we de eigenaar direct vergoed.” Het onderzoek wees uit dat de mentaal beperkte V.D. bij A.C. verbleef en voor zijn medewerking amper vijftien euro per dag kreeg. De uitspraak volgt op 22 februari.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier