Duo krijgt twee jaar celstraf met uitstel voor resem woninginbraken in onder meer De Haan, Brugge en Ieper

Redactie KW

Twee Georgiërs hebben voor de Brugse rechtbank twee jaar celstraf met uitstel gekregen voor vier woninginbraken en zes pogingen daartoe. Ze hadden het vooral gemunt op juwelen en elektronica.

Het gerecht kreeg de mannen in het vizier na een inbraak en een inbraakpoging op 30 augustus vorig jaar in De Haan. Enkele buitgemaakte toestellen van Apple werden gelokaliseerd in de buurt van Grande-Synthe in Noord-Frankrijk. Uit camerabeelden bleek dat een Volkswagen Bora vanuit die regio via de E40 naar De Haan was afgezakt. De wagen kon ook nog worden gelinkt aan feiten in Ieper en Brugge.

Op 18 september hield de politie de wagen staande in de politiezone Damme/Knokke-Heist. Bestuurder David B. (36) en passagier Gocha K. (50) hadden allerlei inbrekersmateriaal bij en onderzoek van hun gsm’s wees uit dat ze op 10 en 11 september ook al naar België waren gereden om feiten te plegen in Gavere, Sint-Martens-Latem, Deinze en De Pinte. “Ze hadden het vooral gemunt op elektronica en juwelen maar maakten ook schoenen en zonnebrillen buit”, stelde procureur Joke Vanbelle.

B. als K. liepen in 2015 al een veroordeling op en riskeerden elk 37 maanden effectief. Gocha K. gaf slechts drie feiten toe. Zijn advocaat Nino Darsalia drong aan op mildheid. “Hij zit ten slotte al zeven maanden in voorhechtenis”, pleitte hij. “Als hij vrijkomt zal hij terugkeren naar Georgië”. David B. ontkende tevergeefs dat hij iets met de inbraken te maken heeft. Omdat hij bij de controle een vals Grieks rijbewijs op zak had, kreeg hij bijkomend drie maanden effectieve celstraf opgelegd. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier