Duo dat koeriers besteelt terwijl ze pakjes leveren in Oostende riskeert veertig maanden cel

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Twee illegalen riskeren in de Brugse rechtbank 40 maanden cel voor een reeks diefstallen uit bestelwagens in Oostende.

Kort na de zomer van 2020 werd de badstad geteisterd door een golf van diefstallen uit de bestelwagens van koeriers. Terwijl de slachtoffers een pakje gingen afgeven aan de deur, gingen de daders aan de haal met hun gsm’s, portefeuilles en laptops. Dankzij camerabeelden kon de politie op 2 oktober Youcef B. (35) staande houden. De Mauritaniër had een gestolen gsm op zak en beweerde dat hij die gevonden had op straat. “Maar opvallend genoeg kwam na zijn arrestatie abrupt een einde aan de diefstallen”, sneerde procureur Mike Vanneste.

Strooptocht

Het onderzoek linkte Youcef B. aan acht diefstallen en twee pogingen daartoe. Twee maanden na zijn arrestatie werd ook zijn kompaan Axmar B. (30) geklist. De Algerijn had op 5 oktober ook nog eens solo toegeslagen en staat terecht voor tien diefstallen uit voertuigen en twee pogingen. “De beklaagden hielden een ware strooptocht en gingen daarbij uitermate laf te werk”, schoot Vanneste met scherp.

Axmar B. werd in ons land al veroordeeld voor inbraak en diefstal. Youcef B. werd in Spanje al vier keer veroordeeld voor diefstallen en drugs. Hun advocaten vroegen een straf met uitstel. De uitspraak volgt op 27 mei. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier