Duo aan de haal met 68 krasloten: “Winst ging naar drank en drugs”

©Tetra Images Getty Images/Tetra images RF
©Tetra Images Getty Images/Tetra images RF
Redactie KW

Een 39-jarige man uit Wevelgem en zijn 30-jarige kompaan uit Menen moesten zich voor de rechtbank in Kortrijk verantwoorden voor de diefstal van 68 krasloten in dagbladwinkels in Menen, Rekkem en Lauwe. Ze riskeren tot 6 maanden celstraf en een boete van 400 euro. “Met de winst van de loten kochten we drank en drugs.”

Op 15 oktober stapte Christophe M. (39) uit Wevelgem langs de Moeskroenstraat in Lauwe (Menen) dagbladhandel Kathy binnen. Hij vroeg er 23 krasloten. Nadat de uitbaatster de loten op de toonbank had gelegd, vroeg hij ook nog om sigaretten. Van een onbewaakt moment maakte hij misbruik om met de krasloten te vluchten en in een klaarstaande auto te vluchten. Diezelfde dag herhaalde hij dat kunstje nog eens in de Press Shop in de Rijselstraat in Menen, twee dagen later sloeg hij nog twee keer toe in Menen. Toen was hij met een gele mountainbike op pad.

Loten in de vuilnisbak

In totaal ging hij met 68 krasloten aan de haal. Toen een agent hem op zijn gele mountainbike herkende, volgde een huiszoeking bij Nicolas S. (30) uit Menen. M. verbleef bij zijn vriend. In de vuilnisbak konden krasloten gevonden worden. S. bleek twee of drie keer zijn vriend naar een dagbladwinkel te hebben gevoerd met de wagen. “Maar ik wist vooraf niet dat hij er krasloten zou stelen” , verdedigde S. zich. “Hij had voordien wel eens over die plannen gepraat, maar niet die dag. Pas toen hij opnieuw instapte en ik de loten zag, wist ik dat hij die gestolen had.” Hij vroeg de vrijspraak. M. vroeg de rechter een werkstraf te mogen uitvoeren. “Als ik drink of drugs gebruik, doe ik domme dingen”, vertelde hij. “Ik wil me laten opnemen om mijn problemen te behandelen.” Vonnis op 23 december. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier