Drugsverslaafde overvaller op apotheek aangehouden

© BELGA/VIRGINIE LEFOUR
© BELGA/VIRGINIE LEFOUR
Redactie KW

De overvaller (32) die zaterdag met medicatie en geld aan de haal ging in een apotheek in Koksijde, is aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat bevestigt het parket van Veurne. De heroïneverslaafde wordt ook verdacht van een inbraak in een apotheek in Sint-Idesbald van anderhalve week geleden. Hij heeft nog niets bekend.

Een apotheker in Koksijde werd zaterdag op klaarlichte dag overvallen . De dader, die achteraf een 32-jarige bleek te zijn, stapte de apotheek binnen en begaf zich prompt achter de toonbank. Daar bedreigde hij de apotheker door te stellen dat hij een wapen bij zich had, verborgen in een plastic zak.

Hij eiste dat de apotheker hem medicijnen zou overhandigen, namelijk fentanylpleisters. Dat zijn erg sterke pijnstillers die populair zijn bij heroïnegebruikers maar in het verleden al voor menig fatale overdosissen hebben gezorgd. De dief ging ook aan de haal met de inhoud van de kassa.

Onze mensen konden een 32-jarige man arresteren wegens diefstal met bedreiging & wapenvertoon ten aanzien van een…

Geplaatst door Politie Westkust op Maandag 15 maart 2021

De apotheker was flink onder de indruk en belde meteen de politie. Hij kon de recherche op het goede spoor zetten, gezien hij de overvaller meende te herkennen als een verslaafde klant die in het verleden al om methadon kwam. De dader werd snel gearresteerd en blijkt geen onbekende voor het gerecht.

De man werd zondag voor de onderzoeksrechter geleid, die hem besloot aan te houden. Hij wordt ook verdacht van de inbraak in een apotheek in Sint-Idesbald begin maart , waar eveneens verdovende geneesmiddelen werden gestolen. Voorts wordt hij verdacht van uitgifte van valse doktersvoorschriften. De man heeft echter nog niets bekend. Intussen loopt het onderzoek verder.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten