Drie verdachten van gauwdiefstal hebben wellicht nog veel meer op kerfstok

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De politie heeft dankzij een vlotte samenwerking drie verdachten opgepakt op verdenking van een gauwdiefstal afgelopen zaterdag 3 april in Adinkerke. Ze bestalen op sluwe wijze een 76-jarige man bij het buiten wandelen van een supermarkt. Een winkelbediende greep in en kon verhinderen dat ze de portefeuille van de man buit maakten. De verdachten zijn drie Roemenen, die niet aan hun proefstuk toe zouden zijn.

De drie daders benaderden het slachtoffer langs beide kanten, gaven hem een duw en stalen zijn portefeuille. “Een alerte winkelbediende zag alles gebeuren en sloeg onmiddellijk alarm door op het raam te kloppen en luid te roepen. Hierdoor lieten de daders de portefeuille vallen en namen ze de vlucht met hun wagen.”

“Dankzij onze ANPR-camera’s en door het seinen van het voertuig, kon de politie van Brussel de auto onderscheppen. In het voertuig zaten twee Roemenen. De derde werd aangetroffen in de hotelkamer in Brussel, waarvan de sleutelkaart zich in de wagen bevond”, zegt Ine Deburchgraeve, woordvoerster van de politie Westkust.

Internationaal gekend

In de hotelkamer werd ook nog een luchtdrukpistool gevonden, die niet te onderscheiden is van een echt vuurwapen. De drie Roemenen werden overgebracht naar het commissariaat van de politie Westkust in Koksijde voor een verhoor. De onderzoeksrechter besloot het trio van 58, 52 en 26 jaar oud aan te houden.

“De twee oudsten hebben reeds heel wat diefstallen op hun kerfstok en zijn internationaal gekend. Mogelijks komt het trio in aanmerking voor nog tal van andere recent gepleegde gauwdiefstallen over heel België. De zaak wordt verder onderzocht”, besluit Deburchgraeve. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.