https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Drie diefstallen vastgesteld op zelfde ochtend: Franse jongeren beklimmen torenkraan

Redactie KW

De politie Westkust kreeg woensdagochtend drie meldingen van diefstallen in Koksijde en Nieuwpoort. Op een bouwwerf hebben Franse jongeren zelfs een torenkraan beklommen.

De inbraak op een bouwwerf gebeurde langs de Sloepenlaan in het centrum van Koksijde-Bad. In de nacht van dinsdag op woensdag tussen 1 en 2 uur zou een groep Franstalige jongeren zich toegang hebben verschaft tot de afgesloten bouwwerf. Dat werd meegedeeld aan de politie. Uit een container zouden de jongeren werfkledij hebben gestolen. Vervolgens pleegden ze nog een gevaarlijke stunt door ook de torenkraan te beklimmen. Verder raakten ze echter niet. De politie deed de nodige vaststellingen.

In de loop van de ochtend kwamen bij politie Westkust nog twee meldingen binnen van diefstallen. In de Victorlaan in Nieuwpoort werd via de zijdeur ingebroken in een vakantiehuis. Uit de woning werden er een aantal elektronische toestellen ontvreemd. Er zijn geen vermoedens naar de verdachten.

Nog in Nieuwpoort kregen twee bewoners uit de Albert I Laan ongewenst bezoek in hun tuin. Een bewoonster stelde vast dat er iemand vermoedelijk over haar omheining van de achtertuin is gekropen en hierna een pak sigaretten en een aansteker heeft gestolen. Toen de politie vaststellingen deed meldde de buurman meldt tevens dat er iemand zijn tuinhuis heeft bezocht omdat de deur open stond. Uit het tuinhuis is er niets gestolen. Er werd ook een pv opgesteld. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.