Dievenbende viseert filialen van slagerij Renmans maar wordt op heterdaad betrapt

Eerder op het weekend sloegen de dieven al toe in Nieuwpoort.© BB
Eerder op het weekend sloegen de dieven al toe in Nieuwpoort.© BB
Redactie KW

Een dievenbende die filialen van slagerijketen Renmans viseert, is afgelopen weekend opgepakt bij een inbraakpoging in het filiaal in de Alfons Pieterslaan in Oostende. Dat bevestigt Frank Depourcq, verkoopsleider bij de Renmans Groep.

“Eerder op het weekend sloegen ze al toe in Nieuwpoort en een kleine twee weken geleden in Bredene. Bovendien was er onlangs nog een poging in hetzelfde filiaal in Oostende”, zegt verkoopsleider Frank Depourcq van Renmans. “Onbegrijpelijk dat dieven onze filialen blijven viseren. Er blijft amper cash geld achter na sluiting en we zijn bezig met de massale uitrol van alarmsystemen.”

In het najaar van 2019 werd de slagerijketen Renmans al geviseerd door een inbrekersbende, die maar liefst 22 keer toesloeg over heel België. De daders zijn intussen veroordeeld tot celstraffen tussen de 30 en 37 maanden. “Naar aanleiding van die eerste inbrakenplaag zijn we begonnen met de uitrol van alarmsystemen over alle filialen in het land. Die installatie is nog steeds bezig want het gaat om meer dan 300 filialen. Sinds halfweg januari worden we echter opnieuw geconfronteerd met een plaag”, zegt verkoopsleider Frank Depourcq van de Renmans Groep.

Actieterrein naar de kust verhuisd

“Het begon in enkele filialen in Vlaams Brabant. Daarna mislukten enkele pogingen, gezien de alarmen in werking traden. Sinds twee weken is het actieterrein echter verhuisd naar de kust, waar de uitrol nog volop bezig is. Een kleine twee weken geleden werd ingebroken in het tijdelijke filiaal in de Zandstraat in Bredene. Gezien daar het gebouw van de Aldi en Renmans wordt gerenoveerd, gebruiken we daar nu een mobiele kar. Daar is men effectief binnen geraakt en wat later is er ook nog een inbraakpoging geweest in het filiaal in de Alfons Pieterslaan in Oostende”, gaat Depourcq verder.

Enkel wisselgeld gestolen

“Afgelopen weekend werd dan weer ingebroken in het filiaal in Nieuwpoort, langs de Albert I-laan. De buit bleef beperkt tot wat wisselgeld, want alle briefjes cash worden steeds uit de kassa gehaald na sluiting. Natuurlijk zitten we opnieuw met de schade. Na die inbraak in Nieuwpoort zijn de inbrekers echter op heterdaad betrapt bij een nieuwe poging in het filiaal in de Alfons Pieterslaan in Oostende. De politie heeft mij daarover verwittigd”, aldus de verkoopsleider bij Renmans. Het is voorlopig onduidelijk of er twee of drie verdachten zijn. Opvallend is dat ze telkens tussen 8 uur ’s avonds en middernacht toesloegen, gezien de nachtklok.

Alarm met camerabewaking

“Het onderzoek is nog pril, maar de inbrekers zouden te linken vallen aan de inbraken in Vlaams-Brabant aan de hand van camerabeelden. Voor ons is dat uiteraard fantastisch nieuws. We zullen ons ongetwijfeld burgerlijke partij stellen op het proces. Toch is het onbegrijpelijk dat dieven nog steeds onze filialen viseren. Ik wil potentiële inbrekers duidelijk maken dat er niets meer te rapen valt en we binnenkort over alarmsystemen met camerabewaking beschikken in alle filialen. We werken daarvoor samen met een gespecialiseerde firma die live beelden kan bekijken en meteen ter plaatse gaat en de politie verwittigt”, besluit de verkoopsleider.

Verdachten aangehouden

De Brugse onderzoeksrechter heeft de twee verdachten aangehouden voor twee inbraken en twee pogingen bij filialen van slagerijketen Renmans aan de kust. Het gaat om twee Kosovaren van 25 en 34 jaar.

Het parket van Brugge bracht beiden voor de onderzoeksrechter na grondige verhoren. Die besloot hen aan te houden, op verdenking van de twee inbraken en pogingen. Intussen loopt het onderzoek verder. Mogelijk komen ze nog voor andere feiten in aanmerking. Ook in Vlaams-Brabant waren er inbraken bij Renmans, halfweg januari. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.